Kiskerti (hobby) termékek
  TÁPOLDATOK
 

GENEZIS-PÉTISO tápoldatok

A GENEZIS-PÉTISOL termékcsalád, nitrogén, foszfor és kálium tartalmú, mikroelemeket (vas, réz, cink, mangán, bór, molibdén) is tartalmazó, kloridmentes folyékony levél- és talajtrágya.

Tápanyagtartalom:

 

N

P2O5

K2O

me.

GENEZIS-PÉTISOL Általános

5

5

5

0,1

GENEZIS-PÉTISOL Muskátli

5,5

5,5

5,5

0,1

GENEZIS-PÉTISOL Egynyári

6

4,5

6

0,1

GENEZIS-PÉTISOL Pázsit

9

3

4

0,1

GENEZIS-PÉTISOL Örökzöld

8

3

4

0,1

GENEZIS-PÉTISOL Szobanövény

7

4

5

0,1

GENEZIS-PÉTISOL Zöldség

6

4,5

6

0,1

GENEZIS-PÉTISOL Citrusfélék

5

3,5

7

0,1

GENEZIS-PÉTISOL Rózsa és Díszcserje

5

3,5

7

0,1

GENEZIS-PÉTISOL Orchidea és Broméliafélék

3,5

5

7

0,1

EK műtrágyák

Fő jellemzők:

 • Növényi kultúrákra kidolgozott korszerű levéltrágyák.
 • Összetételük igazodik az adott növény tápanyag igényeihez.
 • Kloridmentesek
 • gyorsan ható talaj- és levéltrágyák.
 • Alkalmasak a hiánybetegségek gyors és hatékony megszüntetésére és a fejlődő levelek, termések optimális tápanyag szintjének kialakítására.

Használatuk előnyei:

 • GENEZIS ÁLTALÁNOS TÁPOLDAT: Növényeink csak a megfelelő, rendszeres tápanyagellátás mellett fejlődnek, díszítenek. A tápoldatban az összes fontos tápelem megtalálható, így alkalmazható minden dísznövényhez, zöldségféléhez, gyümölcshöz. Kiegyenlített hatóanyagtartalma biztonságos, harmonikus tápanyagellátást biztosít minden növény számára.
 • GENEZIS MUSKÁTLI TÁPOLDAT: A muskátli erőteljes növekedéséhez, virágzásához rövid idő alatt felhasználja a földben levő tápanyagokat. Rendszeres trágyázás hiányában fejlődésük lassul, virágzásuk elmarad. A Genezis Muskátli tápoldat használatával a növények teljes körű tápanyagellátása biztosítható.  A tápanyaggal jól ellátott muskátlik és balkonnövények erőteljes hajtásokat fejlesztenek, dúsan virágoznak. A készítmény a tápanyagokat a növények számára könnyen és gyorsan felvehető formában tartalmazza.
 • GENEZIS EGYNYÁRI VIRÁG TÁPOLDAT: Tartalmazza a növény erőteljes, egészséges fejlődéséhez és intenzív, hosszantartó virágzásához szükséges valamennyi tápanyagot és mikroelemet.  Használatával az egynyári és évelő virágzó növények, balkonnövények a teljes tenyészidő alatt üdék maradnak. A készítmény a tápanyagokat a növények számára könnyen és gyorsan felvehető formában tartalmazza.
 • GENEZIS PÁZSIT TÁPOLDAT: A tápoldat kiválóan alkalmas pázsitok, gyepek, golfpályák, futballpályák és egyéb gyepfelületek kezelésére, mivel magas nitrogéntartalom mellett tartalmazza az összes szükséges tápanyagot is. A rendszeres tápoldatozás serkenti a fűfélék gyökérképződését, növekedését, erősíti a fű terhelhetőségét, ellenálló képességét. A tömött, tápanyaggal jól ellátott fűben nehezebben telepszik meg a gyom és a moha. A folyékony tápoldat az öntözővízzel egyenletesen oszlik el a gyepen, foltosodását ill. egyenetlen növekedését megakadályozza, nem égeti ki a pázsitot. Gyerekekre, háziállatokra nem veszélyes, mivel a száradás, felszívódás után nem maradnak szermaradványok, apró műtrágya-szemcsék a gyepen és a fűszálak között.
 • GENEZIS ÖRÖKZÖLD TÁPOLDAT: Fenyőfélék, ciprusfélék, tujafélék, borókafélék és egyéb örökzöldek tápoldatozására kiválóan alkalmas. Az örökzöldeknek eredeti élőhelyükön a lehulló lomb folyamatos tápanyag utánpótlást biztosít. Kertünkben viszont nekünk kell gondoskodnunk táplálékukról.  A tápoldat minden tápanyagot ideális összetételben biztosít az örökzöldeknek, e mellett lombhullató sövények táplálására is használhatjuk.  A tápoldatot az öntözővízzel együtt juttatjuk ki, ezért csapadékszegény időszakban is hatásos.
 • GENEZIS SZOBANÖVÉNY TÁPOLDAT: Mindenféle szobai, lakásban tartott dísznövény ápolására kiválóan alkalmas. A szobai dísznövények általában levélzetükkel díszlenek, viráguk kevésbé jelentős, ezért magas nitrogéntartalmú tápanyag használható, amely elősegíti levélzetük fejlődését. A rendszeres használatával a növények erőteljesen növekednek, erős, üde színű levélzetet fejlesztenek.
 • GENEZIS ZÖLDSÉG TÁPOLDAT: Minden kiskerti, kertészeti és zöldségkultúra ápolására kiválóan alkalmas. A konyhakertben és fóliában sokoldalúan használható tápoldat. Az erőteljesebb növény több és egészségesebb termést hoz, fejlődése kiegyenlítettebb. A növények egészséges fejlődéséhez szükséges minden tápanyagot tartalmazza, gazdaságos termésnövelő, minőségjavító, fokozza a növények ellenálló képességét. Egy jól kifejlett, erős növény az időjárás viszontagságait jobban viseli.
 • GENEZIS CITRUSFÉLÉK TÁPOLDATA: A lakásban, teraszon nevelt citrusfélék, magas vasigényű, gyümölcstermő növények ápolására kiválóan alkalmas, pl. gránátalma, citromfa, koktélcitrom, narancs, mandarin, datolyaszilva, kávécserje, maracuja, kivi, perui paradicsomfa, kumkvát.  A tápoldat tartalmazza a növény erőteljes, egészséges fejlődéséhez, intenzív virágzásához szükséges valamennyi tápanyagot és mikroelemet. Rendszeres használata biztosítja a növények egészséges és erőteljes fejlődését, hosszan tartó virágzását. A magas vastartalom elősegíti a citrusféléknél gyakran fellépő klorózisos sárgulás megakadályozását, így a lombozat egész évben zöld marad.
 • GENEZIS ORCHIDEA ÉS BROMÉLIA TÁPOLDAT: Az orchideák a természetes élőhelyükön elegendő tápanyaghoz jutnak, de a lakásban tartottak számára biztosítani kell a megfelelő tápanyagokat. Minden orchideához használható speciális tápoldat, használata elősegíti a növények egészséges fejlődését és dús, hosszantartó virágzását. Az orchideák csak a speciális igényeiket kielégítő tápoldat alkalmazásával válnak a lakás díszévé.
 • GENEZIS RÓZSAFÉLÉK TÁPOLDATA: Rendszeres használata kielégíti a rózsák fokozott tápanyagszükségletét, ami elengedhetetlen a növekedéshez, hosszantartó virágzáshoz és a télállósághoz. Mikroelem tartalma segít megelőzni a rózsáknál gyakran fellépő vas- és magnéziumhiányt. A tápanyaggal kellőképpen ellátott, erős, egészséges rózsatő jobban elviseli az időjárás viszontagságait.

Felhasználási javaslat:

 • Lombtrágyázással a tenyészidőszak folyamán 2-3 alkalommal 1-2%-os töménységben alkalmazható (5-10 l/ha 500-1000 l/ha vízben kijuttatva).
 • Házikertben 1-2 dl készítmény 10 liter vízben feloldva, 100 m2 –re elegendő.
 • Tápoldatos öntözésnél 0,05-0,1%-os hígításban (100 l vízhez 0,5-1 dl készítmény), a növény igénye szerinti ismétlésben javasoljuk használatát. A kijuttatást további bemosó öntözés kövesse!

Csomagolás:

 • 1 literes flakon (12 liter/karton)

 

Ugrás a lap tetejére

 

H-8105 Pétfürdő, Hősök tere 14. Pf: 411
E-mail: nitrokomplex@nitrokomplex.hu
Telefon.: +36 88 588-890, 588-891
Telefon./Fax: +36 88 478-755